Dr. Pendl & Dr. Piswanger Int. Dr. Pendl & Dr. Piswanger International Vezetői Tanácsadó Kft.

Dr. Pendl & Dr. Piswanger Int. Dr. Pendl & Dr. Piswanger International Vezetői Tanácsadó Kft.

Többet, magasabbra és gyorsabban!

Hol van már az önvizsgálatba merülő válság utáni  gondolkodás, amikor minden magára valamit is  adó cég honlapjára és zászlójára tűzte a „fenntartható  fejlődés” jelszavát? Amikor beláttuk, hogy a teljesítmények  korlátok nélküli növelése csak a következő krízisig  tarthat? Most fellendülést érzünk és a célkitűzésekben ismét  megjelennek a voluntarista és a mennyiségek növelésére irányuló  elvárások, kiegészítve a szoros időbeli elérés követelményével.  Sokszor hallom, ma már nem a nagyobb falja fel  a kisebbet, hanem a gyorsabb a lassút.  Hol van már az önvizsgálatba merülő válság utáni  gondolkodás, amikor minden magára valamit is  adó cég honlapjára és zászlójára tűzte a „fenntartható  fejlődés” jelszavát? Amikor beláttuk, hogy a teljesítmények  korlátok nélküli növelése csak a következő krízisig  tarthat? Most fellendülést érzünk és a célkitűzésekben ismét  megjelennek a voluntarista és a mennyiségek növelésére irányuló  elvárások, kiegészítve a szoros időbeli elérés követelményével.  Sokszor hallom, ma már nem a nagyobb falja fel  a kisebbet, hanem a gyorsabb a lassút.

Bővebben...

HR-trendek 2018: ahány ország, annyi szokás

Év elején a közösségi média tele van statisztikákkal, amelyek megjósolják a jövőt, felvázolják az előre látható trendeket. Magyar elemzés kevés akad, ám annál több német, osztrák vagy amerikai cikk kerül fel a különböző portálokra.

Bővebben...

Hogyan viselkedjünk a munkahelyi politikai küzdőtéren?

Bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű – fordítva életveszélyes. Megfelelő képzettségi háttér, jó nyelvismeret, vezetői tapasztalatok és készségek, a szakterület ismerete. Mindezt számba vesszük, amikor egy vezető alkalmasságáról beszélünk, és mindezeket megpróbáljuk mérni és objektivizálni. De van még valami, amiről nem sok szó esik, pedig már nem egy gyakorló vezető sorsa múlott rajta. Bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű – fordítva életveszélyes. Megfelelő képzettségi háttér, jó nyelvismeret, vezetői tapasztalatok és készségek, a szakterület ismerete. Mindezt számba vesszük, amikor egy vezető alkalmasságáról beszélünk, és mindezeket megpróbáljuk mérni és objektivizálni. De van még valami, amiről nem sok szó esik, pedig már nem egy gyakorló vezető sorsa múlott rajta.

Bővebben...
RSS csatorna feliratkozás

Értesüljön időben a Dr. Pendl & Dr. Piswanger híreiről és újdonságairól:

Hívja irodánkat:

+36 20 487 9800